Om oss

Välkommen till vår Norsk Skogkatt uppfödning i Skåne!

christina_7008Jag fick min första Norsk Skogkatt 1992 och sedan dess kan jag inte tänka mig att vara utan denna underbara ras. Katteriet startade 2009 då vi bestämde oss för att bli Norsk Skogkatt uppfödare. 

Vår uppfödning sker i hemmiljö, tillsammans med oss bestående av mig själv Christina, min man Ola och våra barn Simon och Nora plus våra andra katter vilket ger trygghet och socialträning till kattungarna. 

Våra avelskatter är HCM testade utan anmärkning av specialiserad veterinär Torkel Falk enligt SVERAKs hälsoprogram.

Avelsplanering sker med tanke på att bevara rastypiska, sunda och vackra katter, som får ett friskt och långt liv hos sina familjer.

Vi följer Skogkattslingans och SVERAKs regler och rekommendationer. 

Vill ni veta mer om oss och vårt katteri så titta gärna på vår Presentation         


Planerar du att köpa en Norsk Skogkatt

När du kommit så långt att du funderar på att köpa en kattunge, har du förmodligen funderat på många raser och kommit fram till att det är en Norsk Skogkatt som passar er bäst. Då vill du nog lära sig mera om rasen. Jag kan hänvisa till Skogkattslingans hemsida http://www.skogkattslingan.com/ där du kan läsa vad som är viktigt för kattungen och dess föräldrar med tanke på friska och rastypiska katter.

Som kattungeköpare förväntar jag mig att du som seriös köpare har tänkt igenom ditt kattägande ordentligt. Att ha katt innebär ett stort ansvar i upp till 10-16 år eller mer.  En rekommendation är att ta ledigt i samband med kattungeköp. En kattunge kan inte lämnas ensam någon längre tid. Även vuxna katter behöver aktiveras och sällskap. Jag har inga krav på att ni skall deltaga i någon utställning med er katt, men ställer gärna upp och ger er råd och tips om ni vill prova på någon gång.


Vad jag som uppfödare erbjuder

Som registrerat katteri och Diplomerad uppfödare har jag ett stort ansvar till mina kattungeköpare. Det gäller såväl katthållning som hur katterna mår och sist men inte minst hur jag förhåller mig till mina kattungeköpare. Du skall känna ett förtroende att alltid kunna vända dig till mig oavsett om det är litet eller stort problem. Jag tycker det är bra att det finns hälsoprogram som styr vårt avelsarbetet inom rasen. Det främjar och bevakar rasens utveckling och det finns ett gemensamt intresse att få fram goda egenskaper samtidigt som man arbetar aktivt för rasens hälsa.

Kattungarna är försäkrade och som köpare övertar man försäkringen i Agria och självklart har jag dom försäkrade mot dolda fel upp till 3 år. När en kattunge skall flytta till sitt nya hem behöver den de bästa förutsättningarna för att fungera. Det foder ni får med er hem är viktigt att ni fortsätter att ge er kattunge. Innan kattungarna var födda har modern ätit samma foder för att ge kattungarna den bästa start redan från början. Vid leverans är kattungarna besiktigade (intyget ej äldre än 7 dagar), vaccinerade, avmaskade, registrerade hos SVERAK och ID-märkta med chip.


S*Lofvens Norsk Skogkatt uppfödning

S*Lofvens Norsk Skogkatt uppfödning

Instagram
Follow by Email